Hem Svenska | English


Fontana di Trevi

Fontana di Trevi

En av de högsta punkterna i Rom är Quirinalen, vilken är en av Roms sju kullar. På 1500-talet byggde påven Gregorius XIII ett palats här p g a att han ville ha ett svalare ställe att på bo på än på Petersplatsen. Idag är denna plats hem för Italiens ledare samt träffpunkt för politiker och världsledare. Lättast att ta sig till denna plats är att gå till fots för det är inte så många bussar som sträcker sig hit.
br> Vid de lägre sluttningarna av Quirinalen, dit inte så många turister kommer, finns Roms mest omtalade fontän – Fontana di Trevi. Fontana di Trevi ligger vid Palazzo Colonna. För oss svenska är den väl mest känd som badplats för Anita Ekberg i filmen Dolce Vita (det ljuva livet).

Det som utmärker både fontänen och torget är havsguden Neptunus. Fontänen var färdigbyggt år 1762. Gränderna runt Fontana di Trevi har ett stort urval av kaféer där man kan sätta sig och koppla av en stund.

Via Veneto är en gata som är byggd på 1800-talet, det är en gata där man idag kan promenera i lugn och ro. Men en gång i tiden var denna gata ett ställe där man skulle vara. Under den tid då Federico Fellini hade sin storhetstid bodde alla stora filmstjärnor och divor på hotell längs denna gata.

När du är vid Via del Corso, ska du inte missa att stanna till vid Piazza di Pietra och besöka Bokbaren Salotto 42 som drivs av den svenska fotomodellen Malin Persson och hennes man Damiano. Dock är det oftast Malins föräldrar, Thomas och Gun som serverar de svenskinspirerade italienska rätterna. Väl värt ett besök.


Fakta: Fakta om Rom - Karta Rom - Resa till Rom - Boende | Hotell: Budget - Lyx | Transport: Fiumicino - Ciampino - Tunnelbana Rom - Rom Taxi - Flyg till Rome | Shopping: Shoppingdistrikt Rom | Sevärdheter: Vatikanstaten - Vatikanmuséet Sixtinska Kapellet - St Peterskyrkan - Colosseum - Forum Romana Fora Rome - Pantheon - Piazza Navona - Spanska Trappan - Piazza del Popolo - Fontana di Trevi | Turer och utflykter: Matutflykt Smak av Italien - Heldagstur till Neapel och Pompeii - Heldagstur till Capri och Blå grottorna - Heldagstur till Florence - Eftermiddagstur på Tibern | Fotboll: Lazio - Roma | Nöje/Musikaler: Nöjen i Rom - Nattliv i Rom