Hem Svenska | EnglishTur till Florence

Heldagstur Florence
Florence är staden där Renässansen föddes. De konstnärliga skatterna finns överallt. Du kan hitta konstverk av Michelangelo, Leonardo och Bottivelli.

När du åker i nordlig riktning mot Tevere kommer vi att passera de Apenninska sluttningarna som är täckta av olivodlingar och vinodlingar. Vi kommer att passera den kända Chianti dalen innan vi till slut kommer till Florence.

Stadsrundturen kommer att börja med ett besök på Accademia muséet där man kan beskåda den kända statyn ”David” av Michelangelo. Vi går vidare till fots med en lokal guide. Vi kommer att stanna vid katedralen Santa Maria del Fiore. Vi kommer att passera andra skatter såsom Giottos Bell Tower innan vi når Piazza della Signoria, hjärtat av Forence. Lunchen kommer att serveras på en lokal restaurang. Därefter fortsätter rundturen till Piazza Santa Croce där du kan beskåda kyrkan med samma namn. Michelangelo är begravd på denna plats.

Vi kommer även att besöka en av läderskolorna för att kunna se vad som tillverkas i staden. Det kommer även att finnas tid till att besöka andra lokal hantverkare som bl a tillverkar mosaik och smycken. Om du vill ha ytterligare tid i Florence går det bra att tala om var i Florence, vid vilket hotell, du vill bli avsläppt. Du kan i så fall åka med nästa resa tillbaka till Rom.

Heldagstur till Capri och Blå Grottorna, vilken enklast förbeställes online.


Fakta: Fakta om Rom - Karta Rom - Resa till Rom - Boende | Hotell: Budget - Lyx | Transport: Fiumicino - Ciampino - Tunnelbana Rom - Rom Taxi - Flyg till Rome | Shopping: Shoppingdistrikt Rom | Sevärdheter: Vatikanstaten - Vatikanmuséet Sixtinska Kapellet - St Peterskyrkan - Colosseum - Forum Romana Fora Rome - Pantheon - Piazza Navona - Spanska Trappan - Piazza del Popolo - Fontana di Trevi | Turer och utflykter: Matutflykt Smak av Italien - Heldagstur till Neapel och Pompeii - Heldagstur till Capri och Blå grottorna - Heldagstur till Florence - Eftermiddagstur på Tibern | Fotboll: Lazio - Roma | Nöje/Musikaler: Nöjen i Rom - Nattliv i Rom